Qui som?

La Joventut de la Faràndula

Joventut de la Faràndula és una associació cultural sense ànim de lucre, fundada l'any 1947 per membres de la Congregació Mariana, components del grup teatral "la Faràndula" i altres persones preocupades per la formació i el lleure dels infants. L’any 1956, es va edificar i posar en marxar el Teatre La Faràndula de Sabadell, actualment convertit en teatre municipal.

Si en vols saber més, prem Història

El teatre per a infants

El teatre infantil ha estat, des de la fundació de l'Entitat, la fita principal de tots els seus membres i l'activitat preferent determinada pels seus estatuts. En aquest sentit, s'ha mantingut una Progamació Estable de Teatre Infantil durant més de cinquanta anys.
A més, durant 19 anys es va organitzar el Concurs Nacional d'Obres per a Infants amb la intenció de nodrir de nous textos el repertori de l'entitat.

La temporada estable

És la programació de la temporada al Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell.
Són espectacles destinats principalment a un públic infantil, sense descuidar als adults que els acompanyen. A vegades, aquestes obres també són representades a teatres dels barris de Sabadell, o bé son portades per diverses poblacions de Catalunya.

Finalment, la programació teatral es complementa fora del teatre municipal amb les obres de teatre dels Cicles Formatius on es representen obres infantils i no infantils, que estan dedicades principalment a la promoció d'actors i directors novells.

Si en vols saber més, consulta la Temporada estable

Formació Teatral

És un complement molt valuós que l'Entitat posa a l'abast de tots els seus components, per tal de millorar la seva formació teatral -i humana-, i afavorir la consolidació del col·lectiu que formen els farandulers:

Taller de Teatre Infantil (TTi): Formació per infants de 6 a 13 anys.

Aula Jove de Teatre: Formació per a joves de 14 a 17 anys.

Taller de Teatre per Adults: Formació per adults a partir de 18 anys.

L'Entitat

La Joventut de la Faràndula compta amb quasi 200 membres actius d'ambdós sexes i de diverses edats, els quals s'ocupen, desinteressadament, de totes les tasques pròpies de l'activitat teatral: Direcció, interpretació, formació, cant, dansa, escenografia, vestuari, il·luminació, so, etcètera, a més de les responsabilitats de govern de l'Entitat, gestió, administració i secretaria.

Els Pastorets

Els Pastorets, en la versió de J.M. Folch i Torres, són potser l'element teatral més important de l'Entitat, degut a la seva repetida representació, Nadal rere Nadal i per l’orgull que representa pels farandulers poder-los fer. Es posa especial èmfasi en tot el què l'envolta: es cuida fins l'últim detall d'escenografia, de vestuari, d'interpretació, de promoció, etc.

En aquest afany de maximitzar la qualitat dels Pastorets, els més petits de l'entitat, tenen la oportunitat des de fa uns anys, de participar-hi de prop en la seva versió Infantil, on els petits es posen a la pell de Lluquet, Satanàs o Jeremies, adquirint un rodatge, que els pot ser útil més endavant per participar als altres Pastorets.

Si en vols saber més, clica Els Pastorets