TTi - TALLER DE TEATRE INFANTIL

El TTi, Taller de Teatre Infantil, és la extraescolar de teatre que Joventut de la Faràndula ofereix a nens/es de 6 a 14 anys. (1r primària - 2n ESO).

Els alumnes es divideixen en grups segons la franja d'edat que tenen: Petits (1r i 2n de Primària), Mitjans Petits (3r i 4t de Primària), Mitjans Grans (5è i 6è de Primària) i Grans (1r i 2n d'ESO).

El curs es divideix en dos grans blocs. El primer, que va d’octubre a gener, es realitzen exercicis teatrals, de veu, cos, jocs, tallers, etc. Aquests no només ajuden a l'infant a conèixer el món del teatre sinó també a ell mateix i als seus companys. En general, aquesta primera etapa podríem dir que ens ajuda a la cohesió de grup i a la formació en sí.

El segon bloc, de febrer a maig, es prepara un obra de final de curs, que les monitores i monitors de cada grup escriuen exclusivament per a ells/es. Totes les obres es representen en el que s'anomena "La Mostra de Cloenda", normalment coincideix amb el primer cap de setmana de juny.

A més, també es fan unes Estades de 3 dies, 2 nits (Pont de la Salut de maig) on els nens/es es barregen per així conèixer a tots els altres companys/es i monitors/es. Allà, a part de realitzar exercicis i jocs teatrals, els nens i nens gaudeixen de dos espectacles d'altres companyies teatrals.

Logo del TTi

El TTi és una eina educativa molt important. D'una banda, ajuda al nen/a a comunicar-se en el sentit més ampli de la paraula, i no parlem només de la comunicació amb el públic, sinó també amb els companys i amb els monitors. I d'altra banda, l'ensenya a ser més responsable amb la seva feina i a treballar en equip per a un objectiu comú. Aquest objectiu comú, a part de fer que les sessions funcionin, és bàsicament l'obra de final de curs.

Els últims anys el TTi gaudeix de gairebé cent cinquanta alumnes repartits en els deu grups.

Totes les sessions del TTi es realitzen a Ca l'Estruch, carrer Sant Isidre, 140, de Sabadell.

Tots els alumnes del TTi gaudeixen d'un descompte del 50% per a totes les obres (no representacions) de temporada estable de Joventut de la Faràndula.

Per a totes aquelles persones que estigueu interessades en què els vostres fills i filles participin al taller, el funcionament és el següent:
- La segona setmana de juny (un cop ja han fet les prematrícules els alumnes actuals) s’obre el procés de preinscripcions pels alumnes nous.
- S’adjudica un número a cada alumne, el que li serveix per participar al sorteig des del qual es van omplint les places (sempre en funció de les places disponibles per a casa franja d’edat).
- Si els vostres fills han entrat, al setembre es fa la matrícula oficial

---------------

"[...] El teatre afavoreix el treball en equip, la recerca i l'estudi d'altres maneres de comunicació i comprensió, i el desenvolupament d'altres valors com la solidaritat, la cooperació i la tolerància; així mateix, ajuda a conèixer millor els conflictes socials i a entendre la diversitat cultural i humana.[...]"

Estades del TTi de l'any 2015
Fotografia: Durant les Estades del TTi de l'any 2015