TTi - TALLER DE TEATRE INFANTIL

El TTi, Taller de Teatre Infantil, és la extraescolar de teatre que Joventut de la Faràndula ofereix a nens/es de 6 a 14 anys. (1r primària - 2n ESO).

Els alumnes es divideixen en grups segons la franja d'edat que tenen: Petits (1r i 2n de Primària), Mitjans Petits (3r i 4t de Primària), Mitjans Grans (5è i 6è de Primària) i Grans (1r i 2n d'ESO).

El curs es divideix en dos grans blocs. En el primer, es realitzen exercicis teatrals, sessions de veu, cos, jocs, tallers, etc. Aquests no només ajuden a l'infant a conèixer tant el món del teatre sino també per a conèixes a ell mateix.

En el segon bloc, es prepara un obra de final de curs, que els monitors de cada grup escriu exclusivament per a ells. Totes les obres es representen en el que s'anomena "La Mostra de Cloenda", normalement el primer cap de setmana de juny. A més, també es fan unes Estades de 3 dies, 2 nits (Pont de la Salut de maig) on els nens/es es barregen per aixi coneixer a tots els altres companys i monitors. Allà, apart de realitzar exercicis i jocs teatrals, els nens i nens gaudeixen de dos espectacles d'altres companyies teatrals.

Logo del TTi

El TTi és una eina educativa molt important. D'una banda, ajuda al nen/a a comunicar-se en el sentit més ampli de la paraula, i no parlem només de la comunicació amb el públic, sinó també amb els companys i amb els monitors. I d'altra banda, l'ensenya a ser més responsable amb la seva feina i a treballar en equip per a un objectiu comú. Aquest objectiu comú, a part de fer que les sessions funcionin, és bàsicament l'obra de final de curs.

Els últims anys el TTi gaudeix de gairebé cent cincuanta alumnes repartits en els deu grups.

Totes les sessions del TTi es realitzen a la sala 7 de Ca l'Estruch, carrer Sant Isidre, 140, de Sabadell.

---------------

"[...] El teatre afavoreix el treball en equip, la recerca i l'estudi d'altres maneres de comunicació i comprensió, i el desenvolupament d'altres valors com la solidaritat, la cooperació i la tolerància; així mateix, ajuda a conèixer millor els conflictes socials i a entendre la diversitat cultural i humana.[...]"

Tots els alumnes del TTi gaudeixen d'un descompte del 50% per a totes les obres (no representacions) de temporada estable de Joventut de la Faràndula.

Estades del TTi de l'any 2015
Fotografia: Durant les Estades del TTi de l'any 2015